Egyesületünk  tagjai részt vettek az életmenetén. Április 16-án Holokauszt megemlékezést tartottunk az Érdi Zsidótemetőben. A megemlékezésen zsidó dalok hangoztak el, majd Garai Róbert színművész szavalt. Megható beszédet tartott Katona Tamás lelkész is.

Hidasi Endre az egyesület elnöke azt hangsúlyozta: a vészkorszak után születetteknek kötelességünk és küldetésünk emlékezni és emlékeztetni. Az ifjúság körében végzett felvilágosító munka, a holokauszt történetének megismertetése az egyesület felvállalt céljai közé tartozik. A Hatikva felhangzása után a résztvevők elhelyezték az emlékezés köveit az érdi Holokauszt áldozatainak emlékművénél.

duzsike2

Ehhez kapcsolódik az a hír, hogy immár második alkalommal, április 28-29 én autóbusszal három középiskolából őt-öt diákot és egy-egy kísérő tanárt, valamint az érdi televízió két fős stábját  Auschwitz-Birkenauba vittünk Holokauszt emléktúrára. A diákok – a saját bevallásuk szerint –  a megrázó élmények után soha többé nem fogják szó nélkül hagyni, hogy a jelenlétükben bárki antiszemita kijelentést tegyen vagy kétségbe vonja a SOA megtörténtét.

Várjuk mindazok jelentkezését, akik részt kívánnak venni a Dunamenti Zsidó Kulturális Egyesület munkájában. Klubfoglalkozásainkat Érden a Mária utca 22. szám alatt tartjuk minden kedden 16-19 óra között. Tel: 06 23 630 648 vagy 06 30 9 519 115, 06 30 9 448 052

Veres Vinkler György

Megszakítás