Az ukrán tanárok éppen azt tanulják, hogy hogyan szervezzenek távoktatást menekült diákjaik számára egy ingyenes üzenetküldő és hangkommunikációs alkalmazás segítségével. A Rakuten Viber által indított új, „Tanítsuk a tanárokat” chatbot több millió tanárnak és diáknak nyújt támogatást, akik kénytelenek távoktatást kezdeni vagy folytatni – írja a nocamels.com.

Az izraeli alapítású Viber, amely a Rakuten japán e-kereskedelmi óriás tulajdonában van, az ukrán EdEra oktatási stúdióval együttműködve olyan online kurzusokat fejleszt, amelyek a távoktatás során a tanárok előtt álló kihívásokat kezelik.

„Nehéz az oktatást biztosítani, ha mindenki elszigetelődik, ahogyan azt a jarvány idején láthattuk, és ahogyan most Ukrajnában folytatódik”

– mondta Ofir Eyal, a Rakuten Viber vezérigazgatója. A Viber a távoktatás egyik legfontosabb kommunikációs eszközévé vált ezekben a régiókban – teszi hozzá.

„Szeretnénk segíteni a gyerekeknek, hogy ezekben a nehéz időkben is folytathassák a tanulást, a tanároknak pedig – akik már a távoktatás harmadik évében járnak -, hogy jobb és gördülékenyebb folyamatokat találjanak az eredményesebb oktatás érdekében”

– magyarázza a cégvezető.

Mivel a távoktatás és a hibrid oktatás más európai régiókban is folytatódik, a „Tanítsuk a tanárokat” chatbot Görögországban és Bulgáriában is elérhető lesz.

Fotó: Thomas Lefebvre on Unsplash