Izraeli útlevelének felmutatása után megtagadták egy ügyfél kiszolgálását, akinek azt mondta a bank munkatársa, „embargó alatt lévő ország” állampolgáraival nem üzletelnek.

Két héten át tartó belső vizsgálatot indítottak a német Banks Sparkasse berlini fiókjában történtek miatt azt követően, hogy a pénzintézet egyik munkatársa nem volt hajlandó kiszolgálni Yakir Avraham izraeli állampolgárt.

A férfi számlát szeretett volna nyitni a bank Alexanderplatz környékén lévő fiókjában és átadta az ehhez szükséges útlevelét. A pénztáros az iratokkal átment egy másik helyiségbe, majd pár perc múlva visszatért, és azt mondta: „Nagyon sajnálom, de nem tudunk itt számlát nyitni Önnek, ugyanis nem engedélyezett számunkra, hogy embargó alatt lévő országok állampolgárainak számlát nyissunk”.

Avraham-ot megdöbbentették a történtek. „Először sokkolt a dolog. Hogyan juthattunk el odáig, hogy leprásként kezeljenek minket? Fogtam az útlevelem és kimentem a bankból” – nyilatkozott a Ynetnews-nak. Az esetet követően a bank menedzsmentjéhez fordult, hogy kiderítse, valóban létezik-e egységes irányelvük Izraelre vonatkozóan és mit értenek pontosan az „embargó alatt lévő ország” alatt. A bank nyilatkozata szerint nincs álláspontjuk Izraelt érintően és hibázott a pénztáros.

A két hetes vizsgálat lezárását követően a pénzintézet vezetése úgy nyilatkozott: „Minden amit tehetünk, az a bocsánatkérés”.

zsido.com

 

Kép forrása: Ynetnews

Megszakítás