Bocsánatot kért az University of Illinois egyik diákja, aki részegen megrongálta a menórát a közelben lévő Chábád ház előtt. Nem ez az első hasonló incidens itt, a tavalyi rongálást szintén rögzítette a biztonsági kamera.

A legutóbbi eset február 7-én történt, a fiú ebben a hónapban fog bíróság elé állni a tette miatt. Ruby Rivera egy levelet írt a helyi lapnak, ebben elismerte a felelősségét. „Nem a rosszindulat vagy a tiszteletlenség vezérelt bármely vallás, vagy közösség ellen, de vállalom a teljes felelősséget tettemért. Az incidens az éjszakai szórakozás következménye, ez nem jelent mentséget, inkább csak magyarázat” – írta az egyetemista. Rivera azt is közölte, hogy megtéríti az anyagi kárt. A softball csapata már el is tiltotta a következő 5 meccstől – írja a forward.com.

A rongálást most is rögzítette egy biztonsági kamera. A menórát már helyrehozták és újraszentelték. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az alkoholtól megmámorosodott környékbeli diákok előszeretettel esnek neki ennek a menórának, antiszemita indíttatás eddig nem húzódott meg az esetek mögött.

 

 

Kép: forward.com

Megszakítás