Programajánlóval és személyes történetekkel is fűszerezte köszöntő beszédét a Hanna klub díszvendége Colleen Bell, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete. A program középpontjában a különböző országok zsidó közösségei álltak.

Rendhagyó módon Óbudán tartották a Hanna klub májusi találkozóját. A helyszín éppúgy lenyűgözte a résztvevőket, ahogy az esemény díszvendége, Colleen Bell közvetlensége is. A nagykövet asszony beszédében köszöntötte a résztvevőket és elmondta, milyen szeretettel fogadták Magyarországon.

A program témájára reflektálva – három úti célt javasolt az Egyesült Államokba látogató zsidóknak. A három város Los Angeles, ahol felnőttkora nagy részét töltötte, Washington, ahol az elmúlt években dolgozott és Chicago, ahonnan a férje származik. Mint mondta, mindenhol kapcsolatba került a zsidó közösséggel – Los Angelesben például a zsidónegyed szélén lakott. A helyi zsidó nevezetességek, múzeumok mellett arra is kitért, hogy hol találhatóak a legjobb kóser élelmiszerboltok.

DSC_1323

A program során három helyszínre „utazhattak” a résztvevők: Marrakest, Tbiliszit és Berlint mutatták be olyanok, akik ott éltek, vagy speciális kötődésük van az adott helyszínhez. Személyes bemutatójukat Oberlander Batsheva rebbecen előadásai tették még színesebbé. A dekoráció is a tematikát tükrözte: Marokkót, Grúziát és Németországot idéző hangulatot varázsoltak a zsinagógába.

DSC_0272 (1)

Az egyes programpontok között a Bét Menáchem Iskola diáklányai adtakelő különleges, erre az alkalomra betanult táncokat. A lányok műsora mellett fellépett az a három, Izraelből érkezett tanárjelölt is, akik ebben a félévben a diákok héber oktatásában vesznek részt. Ők voltak azok, akik a Bát Melech nevű program keretében betanították a kislányok táncát.

Az eseményen készült videó:

Amerikai nagykövet a Hanna Klubban

Colleen Bell amerikai nagykövet tett látogatást az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség női klubjának kora nyári találkozóján. A klubtag hölgyek tanult…