Chászid Bár-Micvá a Coca-Colánál

 

Akárcsak a Coca-Cola cég képviselői, a Chábád chászidok küldöttei is megtalálhatók a világ bármely pontján. Amennyire lehetetlen, hogy valaki még ne kóstolta volna a Coca Cola frissítő italait, olyannyira elképzelhetetlen, hogy zsidó ember még ne hallott volna a hagyományőrző, oktatással és neveléssel foglalkozó Chábád Lubavics mozgalomról.

Az olvasók számára talán csak az szolgálhat újdonságként, hogy a multinacionális világcég támogatta és elismerte a nemzetközi Chábád mozgalom tevékenységét. Ennek lehettünk fül és szemtanúi a múlt héten a Vasvári Pál u.5. sz. alatt található Lubavicsi templomban, ahol a békéscsabai illetőségű Coca-Cola igazgató fiának Bár Micváját tartották.

A jelölt, Grünwald Péter, lenyűgözően készült fel Oberlander Baruch rabbi felügyelete alatt, élete eme rendkívüli eseményére. Péter kitűnően megtanult héberül olvasni, valamint elsajátította a Tfillin rakás minden csínját-bínját. Külön kiemelkedő, hogy édesapja is csiszolta már meglévő tudását, sőt 11 éves öccse is büszkén lépett nyomdokaiba. A család hagyományhűsége példamutató, Péter nagyszülei megőrizték vallásosságukat, kóser konyhát vezetnek, ami valljuk be őszintén egy városba, amely távol esik a „nagy” zsidó közösségektől, igazán tiszteletre méltó törekvés.

A Bár Micvá után tartott Kiduson Zoltai Gusztáv, a MAZSIHISZ elnöke nyújtotta át az újonnan avatottnak a Bár-Micvára járó ajándékot. Ezúton mi is szeretnénk a gratulálókhoz, csatlakozni, sok sikert és boldogságot kívánva Péternek a jövőre nézve szerető családja körében.

Megjelent: Gut Sábesz 3. évfolyam 18. szám – 2014. október 15.

 

Megszakítás