Magyarországon először nyilvános Chánukái gyertyagyújtás a Nyugati téren

 

Chánuká – a Fény Ünnepe – a zsidó szabadságharc emlékére

 

A Chábád Lubavics Zsidó Nevelési és Oktatási Egyesület, valamint a Pesti Jesiva szeretettel meghívja a nagyközönséget 1998. december 13. és december 20. közötti estéken 17.00 órakor (kivéve december 18., péntek) a budapesti Nyugati téren tartandó zsidó Chánuká ünnep lángjainak fellobbantására.

Hazánkban elöször ünnepelhetjük a Chánukát nyilvánosan és közvetíthetjük az egész magyar társadalom felé egyetemes üzenetét: a Chánuká lobogó fényei az erkölcs győzelmét hirdetik az ősidőktől napjainkig. Rendezvényünk így nem csak a magyar zsidó közösség, hanem a szabad vallásgyakorlatot garantáló új magyar demokrácia számára is történelmi jelentőséggel bír.

Budapest bekapcsolódik a világ nagyvárosait behálózó Chánukái ünnepségsorozatba, hiszen Washingtontól Moszkváig, Párizstól Hong-Kongig ünnepi fények gyúlnak hitet és megbékélést hírdetve.

Az ünnepi programban sor kerül a gyertyák meggyújtására, közéleti személyiség és zsidó vezető ünnepi köszöntéjének meghallgatására, éneklésre és a hagyományos fánk elfogyasztására.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Megjelent: Gut Sábesz 3. évfolyam 9. szám – 2014. október 6.