Jeruzsálem központi helyén, a King George utcában található, a helyiek és a turisták által is előszeretettel látogatott Jeruzsálemi Nagyzsinagóga. A építészeti látványosságként számon tartott zsinagóga pészáchtól a Rechavia negyedbeli chábád központnak is otthont ad.

Az egy évvel ezelőtt alapított központ olyan gyorsan növekedett, hogy kinőtték az eddig használt helyiségüket. Yisroel Goldberg rabbi, a központ vezetője ezért a közelben lévő Nagyzsinagóga elnökéhez, Asher Schapirohoz fordult, aki készséggel segített a különböző irányzatokhoz tartozó tagokból verbuválódott közösségen. Így a pészách előtti szombattól a Nagyzsinagóga egyik különtermében tarthatják péntek esti és szombat reggeli, chászid liturgiát követő istentiszteletüket. „Nagyopn hálásak vagyunk a vezetőségnek és Schapiro úrnak személyesen, amiért megnyitották előttünk a Nagyzsinagóga kapuit.” nyilatkozta Goldberg rabbi „Nagy segítség ez ahhoz hogy folytathassuk a közösségépítő munkánkat”

Természetesen a korábbi, Ramban utcában berendezett központ sem ürül ki: a kidusokat, hétközbeni programokat továbbra is itt rendezik majd.

Megszakítás