Június 2-án nyolc kamion indult útnak, hogy elszállítsa Ukrajnába a Karitatív Tanács szervezésében összegyűlt humanitárius segélyt.

A nyolc kamionból álló konvoj Kárpátaljára és a Kárpátokon túli területekre szállított gyógyszereket és gyógyászati segédeszközöket, köztük az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség szervezésében gyűjtött  4 millió forint értékű adományt is. Az összesen  150 millió forint értékű szállítmányt helyi szervezetek segítségével mostanra szétosztottak a rászorulók között. A kamionok indulása előtt Soltész Miklós államtitkár elmondta, hogy a mostani összefogás egy nagyon jó kezdeményezés volt, melyet egy ennél is nagyobb volumenű segélyakció követ majd a tervek szerint.

Amint arról korábban hírt adtunk, más szervezetetekkel együtt az EMIH is részt vett az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága által kezdeményezett gyűjtésben, melynek eredményeként gyógyszereket és gyógyászati segédeszközöket küldtek az ukrajnai rászorulók megsegítésére.

SZS

Megszakítás