Yossi Eilfort kaliforniai rabbi a közelmúltban lépett a ketrecbe első amatőr MMA mérkőzésén (ez az egyik legkeményebb küzdősport) és a második menetben már győzött is. A rabbi mindössze 6 hónapja kezdte a felkészülést egy igazi profi harcos irányításával, előtte soha nem verekedett senkivel.

Elmondása szerint a rabbinak az a célja, hogy népszerűsítse az önvédelmi technikákat és a testmozgást az ortodox zsidó közösségben. Eilfort elsősorban személyes kihívásnak tekintette a küzdelmet, nem az vezérelte, hogy valaki megsérüljön. „Hiszem, hogy ha nem tesszük magunkat próbára, akkor az időnket vesztegetjük!” – jelentette ki. Az edzője nagyon elégedett a tanítványa teljesítményével, mint mondta, korábban soha nem gondolta volna, hogy egy rabbit érdekelhet ez a sportág. Aki annyira komolyan veszi a felkészülést, hogy egyedül a Sábátra tekintettel hagy ki edzést.

A nagy összecsapásra Észak-Hollywoodban került sor, a saját mérkőzése előtt Eilfort még láthatta, ahogy az egyik résztvevőt hordágyon viszik el, de ez őt egyáltalában nem tántorította el – olvasható a foxsports.com-on. Legalább 20-an szorítottak neki, családtagok és barátok.

A rabbi TKO-val nyert (tehát a bíró nem várta meg, hogy a nyilvánvalóan alulmaradó ellenfél teljesen kikészüljön, ezért beszüntette a harcot), de nem adott ki magából mindent, mert nagyon rossz érzés valakit ütni – mesélte a küzdelem után, különben is magának már bizonyított. A jövőben szeretne önvédelmet oktatni.

Megszakítás