Egy átfogó kutatás eredménye szerint az Egyesült Királyságban élő muzulmánok sokkal nagyobb arányban vallanak antiszemita nézeteket, mint a többi állampolgár.

Mit gondolnak valójában a brit muzulmánok” címmel tette közzé szerdán az ICM nevű kutatócég annak a felmérésnek az eredményét, melyben 1081 muzulmán lakost kérdeztek meg a szigetország kutatói – olvasható a Jerusalem Post oldalán.

A vizsgálat eredményei alapján a szigetországban élő muzulmánok több mint egyharmada gondolja úgy, hogy „a zsidók túl nagy hatalommal rendelkeznek az Egyesült Királyságban”. A teljes lakosságnak csak 9 százaléka vélekedik hasonlóan. A teljes lakosság 10 százalékához képest majdnem négyszer annyian, a megkérdezett muzulmánok 39 százaléka gondolta úgy, hogy aránytalanul nagy befolyással bírnak a médiában is. A válaszadók negyede azt is gondolja, hogy a világon zajló háborúk nagy részéért a zsidók tehetőek felelősökké.

A közvélemény-kutatásban részt vevő muzulmánok 34 százaléka szerint „a zsidók túl sokat beszélnek arról, ami a holokauszt alatt történt velük”; továbbá 40 százalékuk véli úgy, hogy a zsidóság nagyobb lojalitással bír Izrael felé, mint Nagy-Britannia irányába. A válaszadók 27 százaléka szerint az emberek a magatartásuk miatt gyűlölik a zsidókat.

„Minden hatodik muzulmán mondta azt, hogy szeretne elszeparáltabban élni. Minden negyedik inkább a saría törvényei alatt élne. Ez azt jelenti, hogy van egy olyan embercsoport, amelyik alapvetően nem akar úgy a társadalom tagja lenni, mint a többi ember” – összegezte a kutatás eredményeit a BBC Radionak adott nyilatkozatában Trevor Phillips.

 

zsido.com

 

 

 

Kép forrása: Jerusalem Post