Letartóztatták azt a fiatal nőt, aki késsel támadt egy tévés szereplései miatt közismert zsidó orvosra Rio de Janeiróban.

Eljárás indult azzal a 22 éves lánnyal szemben, aki megkéselte Fabrio Serfatyt, Brazília egyik legnépszerűbb orvosát – adta hírül kedden a Times of Israel. A tévés szereplései miatt híres zsidó endokrinológusra a riói Chábád zsinagóga és zsidó kulturális központ közelében támadt a lány, aki késével átlyukasztotta a férfi tüdejét.

rio_tamado

A támadást megelőzően Serfaty azért lépett a lányhoz az utcán, mert látta, hogy sír. Ezt követően a nő szitkozódni kezdett és üldözni kezdte a férfit, majd késsel rátámadt. A brazil médiában megjelent hírek szerint az elkövető a Jégvarázs című mesefilm főszereplőjének öltözve szokott gyermekrendezvényeken dolgozni, és barátját is letartóztatták a támadás után.

„Milyen szörnyű egy világ! Ha valaki 22 évesen képes ilyen aljasságot végrehajtani, akkor mit fog tenni később?” – írta Facebook bejegyzésében Serfaty édesapja, hozzátéve, hogy „a gonoszság és emberi kegyetlenség nem ismer határokat”.

A támadást követően több brazil hírportál is címoldalon foglalkozott a történtekkel, melyhez hasonló nem gyakran fordul elő a luxusotthonairól ismert Leblon negyedében.

zsido.com