Bejegyzés egy emlékkönyvbe

 

2003 szeptember 12-14 között megrendezésre került a hatodik Pilisi Hétvége a Pesti Jesivával. Az allábiakban az egyik résztvevőnek szívhez szóló levelét közöljük az allábiakban:

 

Kedves Rabbik !

 

Egész életemre szóló benyomásokat kaptam ezen a hétvégén Önöktől, e rendezvény által. Minden előadás új gondolatokat ébresztett fel bennem, és ezek egyúttal további olvasásra, tanulásra hívnak és ösztönöznek. Ebből is látszik, hogy bár véget ért e közös együttlét, de mégsem, hiszen inspirálnak Önök minket ezáltal folyamatosan, továbbra is. Minden kommentár új aspektusát tárta fel elöttem a leírtaknak. Önállóan olvasva a Zsidó Ismeretek Tára IV. kötetét meg sem közelíthetem az Önök magyarázatai által elénktárt magasságait ezen témáknak. Fellebbentették szemeink elött a fátylat. Bepillantást nyerhettünk a sorok között rejtekező titkok sokába. Izelítőt kaphattunk abból a széles spektrumu tudásanyagból, amelyet Őseink

alkottak meg. Csodálatos érzés volt ez is, ám figyelmeztető is, mivel megsejttették ezáltal velünk azt is, hogy szinte semmit sem tudunk egészen. Ez is jó, erre a tudásra is szüksége van az embernek, ha fejlődni, előbbrelépni kíván. A táj lenyűgözött, a hétvége jól eltölthetésének feltételei kivállóak voltak. Nagy figyelmesség és igen jó ötlet volt a nonstop elérhető és sosem kimerülő büféasztal. Igen stílusos volt és úgy érzem, égi jelnek tekinthetem,  hogy az első előadás – Elul: A hónap, amikor Isten a ,, mezőn ,, van. –  kezdetekor felhő telepedett a hegyre, sejtelmessé, meghittebbé téve ezáltal környezetünket: Közelebb jött hozzánk egy kissé az ég, behajoltak az ablakon az angyalok – kiváncsiak lévén az elkezdődő tanulásra -,  még a Mindenható is ott volt közöttünk. A Szombat igen szép volt, magasztos és ünnepélyes, egészen magával ragadott a közös étkezések és imádkozások természetes szépsége, Erről most nem tudok mást mondani, az élménye már az enyém, már bennem van. Köszönöm szépen!

 

Végül írok arról, amiről már most is tudok írni, az új ismerettárról:

 

Bepillantást nyertem+

 

Új Ismerettáratok

által és általatok

kapott kommentárok,

adatok közt állok:

Indukált gondolatok

– törtek fel belőlem -,

ötletek, fordulatok;

nincs már rejtve tőlem

ezeddig rejtekező

titkoknak értelme:

két Rabbink értelmező

szói mind felfedte.

 

+ Kései bejegyzés a Chábád Lubavics Nevelési és Oktatási Egyesület

által szervezett Pilisi Hétvége rendezvény emlékkönyvébe.

Tatabánya, 2003. 09. 18.

 

Köszönöm Szépen !

 

 

Hegyeshalmi Tibor

 

 

Megjelent: Gut Sábesz 6. évfolyam 3. szám – 2015. február 9.

 

Megszakítás