Az Israel Electronics Recycling Corporation megkezdte az elektromos kerékpárokban és robogókban elhasznált lítium-ion akkumulátorok begyűjtésének bevezetését.

A vállalat nemrég kezdte meg a konténerek kiosztását Jeruzsálemben és Rishon LeZionban. A lépés csaknem két évvel azután történt, hogy az elektronikai hulladékok és akkumulátorok újrahasznosításáról szóló törvényt kiterjesztették az elektromos robogókban és kerékpárokban használt akkumulátorokra is – emlékeztet a nocamels.com.

Az akkumulátorokat Júdea és Szamária északi részén, Silo településen található válogató létesítménybe küldik, amely jogosult előkészíteni, csomagolni és speciális konténerekbe helyezve európai újrahasznosító üzemekbe küldeni ezeket. A lítium mellett az akkumulátorok más fémeket is tartalmaznak, például kobaltot, alumíniumot, nikkelt és rezet, amelyek bányászata nemcsak költséges és környezeti szempontból káros, de amelyek kitermelése emberi jogi visszaélésekkel is összefüggésbe hozható. A lítium-ion akkumulátorok szinte teljes mértékben újrahasznosíthatók.

A régi és sérült akkumulátorok ráadásul veszélyesek lehetnek. Az elmúlt évben Izraelben hat ember halt meg és több százan sérültek meg akkumulátorokkal kapcsolatos tűzesetekben.

 

Nagy szenzáció az ősi Silóban megtekinthető vörös üsző

A nemrégiben Izraelbe szállított vörös üsző az ősi Siló helyszínén tekinthető meg.

Megszakítás