Átmenetileg letiltotta egy ausztrál edzőterem oldalát a Facebook, miután a tulajdonos nem hagyott szó nélkül egy trágár Izrael-ellenes bejegyzést.

Az edzőterem neve IDF Training (az IDF az izraeli hadsereg nevének angol rövidítése) és valaki egy durván sértő és obszcén kifejezés kíséretében azt írta az oldalukra, hogy „Ausztrália Izrael-ellenes”. A tulajdonos Avi Yemini, aki maga is katona volt, azzal a hashtag-el osztotta meg a gyalázkodó bejegyzést, hogy #saynotoracism, tehát, hogy mondj nemet a rasszizmusra. Egy felhasználó ezt bejelentette a Facebooknak, mint agresszív posztot és ezért felfüggesztették az oldal hozzáférését három napra.

Yemini felvette a kapcsolatot a közösségi oldallal és kifejtette nekik: hihetetlen, hogy a rasszista felhasználó oldalára állnak és a tolerancia hirdetőjét büntetik – olvasható a israelnationalnews.com cikkében. Avi Yemini azután nyitotta meg az edzőtermét, miután visszatért Izraelből és most harcművészetet és önvédelmi technikákat oktat az izraeli hadseregben tanultak alapján.

 Kép: Facebook

Megszakítás