Az erős kijelentést Yoshiyahu Yosef Pinto rabbi tette egy Los Angeles-i látogatásán mondott tanításon – számolt be róla a VINnew ortodox amerikai hírportál.

Pinto rabbi az előadásában felszólította hallgatóit és követőit, hogy ha még nem tették volna meg, minél előbb oltassák be magukat a koronavírus elleni védőoltással, mert annak elutasítása halálhoz is vezethet.

„Minket már beoltottak.” – mondta a kabbalista rabbi, majd így folytatta: „Úgy gondoljuk, hogy ebben a generációban minden embernek szükséges megkapnia a védőoltást. Pedig mennyi nonszensz dolgot mondanak… Mit is állítottak egyszer? Hogy mindenfélét be akarnak tenni az emberek testébe. Ez ostobaság! Tudnotok kell, hogy nyolcvan évvel ezelőtt, amikor felfedezték az antibiotikumot, az emberek 50 éves korukban meghaltak mindenféle tüdőbetegségben. És akkor mit mondtak [mármint az ellenzők – szerk.]? Hogy az antibiotikum öl, s ezt meg azt csinál a szervezettel. És mi lett a vége? Az emberek 87 éves korukig éltek az antibiotikumoknak köszönhetően. Amikor bevették, a tüdőfertőződések megszűntek, mintha nem is lettek volna. […] Az embereket be kell oltani. Nap mint nap látjuk, hogy az oltatlanok meghalnak. Miért vagyunk még mindig makacsak?”

 

Yoshiyahu Yosef Pinto
Yoshiyahu Yosef Pinto rabbi 1973-ban született Izraelben marokkói zsidó szülőktől, apai dédnagyapja a híres Chájim Pinto (1748–1845) szavíriai tudós rabbi, kinek egykori zsinagógája és sírhelye máig zarándokhelynek számít. Anyai felmenője pedig a csodatevőként is ismert „Baba Sali”, ismert híres kabbalista, Jiszráél Abuhatzeira (1889–1984). A húszas évei elején Asdodban egy jesivát alapított Suvá Jiszráél néven, mely azóta már több helyen is működik, és leányiskolákkal is kiegészült, melynek mintegy ötszáz növendéke van. 2019-ben választották meg Marokkó főrabbijának.

A rabbi héber nyelvű előadását ide kattintva nézheti meg.

Borítókép: Facebook