Izraelnek köszönhetően jutott információkhoz a rendőrség Hannoverben a múlt heti német-holland meccs idejére tervezett terrorkísérletről.

Német kormánytagoktól származó beszámolók szerint Izrael adta át azokat az információkat, melyek alapján sikerült megelőzni a német-holland meccs idejére időzített terrortámadást Hannoverben, ahol 90 perccel a mérkőzés előtt a játék lefújása mellett döntöttek – írta szerdán a Stern nevű német magazin.

A Ynetnews szerint a zsidó állam hírszerzői már hétfőn, egy nappal a tervezett meccs előtt értesítették a német hatóságokat egy Hannover ellen kitervelt terrorkísérletről, melynek részleteiről másnap bővebb információkat is átadtak. Az előkészített támadást a november 13-án végrehajtott párizsi merénylet mintájára szerették volna végrehajtani, ahol három öngyilkos merénylő a sikertelen bejutási próbálkozás után a stadion környékén robbantotta fel magát.

hannover_stadion_rendorok

A sajtóban megjelent hírek alapján a német stadion környékén egy mentőautónak álcázott járműben talált bombára a rendőrség, és egy gyanúsítottat letartóztattak a helyszínen. A sportpálya kiürítése után egy órával az egész városban terrorriasztást hirdettek ki, és arra kérték a lakosokat, hogy maradjanak otthonaikban, valamint kerüljék a forgalmas helyeket. Később a hannoveri pályaudvart szintén kiürítették, miután ott is bombára találtak a rendvédelmi erők.

zsido.com

Képek forrása: ynetnews.com

Megszakítás