Könnyezve hallgatta országa himnuszát az izraeli miniszter Abu Dhabiban.

Történelmi pillanat részesei lehettek Abu Dhabiban az idei Cselgáncs Bajnokság résztvevői és nézői. Az Egyesült Arab Emírségek fővárosában ugyanis első alkalommal csendült fel a Hatikva dallama – derül ki a Ynetnews írásából.

A sporteseményen Sagu Muki izraeli versenyző nyert, és a díjátadó során játszották le az izraeli himnuszt. Az rendezvényen készült felvételen jól látható, hogy Miri Regev, Izrael kulturális és sport ügyekért felelős minisztere könnyezett a meghatottságtól.

2017-ben öt izraeli versenyző szintén nyert az Abu Dhabiban megrendezett bajnokságon, ám a szervezők akkor nem voltak hajlandóak lejátszani az izraeli himnuszt. Ráadásul az izraeli versenyzőknek azt sem engedték, hogy saját országuk zászlója alatt vonuljanak be, vagy azt bármilyen módon feltüntessék a ruhájukon.

Júliusban a Nemzetközi Judo Szövetség kilátásba helyezte, hogy megfosztja az arab országot annak a lehetőségétől, hogy megrendezzék az eseményt, ha a továbbiakban is megkülönböztetik az izraeli versenyzőket.

Végül Abu Dhabi vezetése biztosította a lehetőséget a himnusz lejátszására, ám zászlókat egyetlen ország sem jeleníthetett meg a meccsek alatt, illetve a díjátadó ünnepségen sem – írta a The Jewish Telegraphic Agency.

zsido.com

 

 

Megszakítás