Számít a véleménye

Mint azt a sajtóban is olvashatta, az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége (FRA) Európa szerte felmérést készít az antiszemitizmusról. A FRA különösen kíváncsi a Magyarországon élő, magukat zsidónak valló, 16. életévüket betöltött személyek véleményére és tapasztalataira. Ha ez a leírás illik Önre, abban az esetben szeretnénk megkérni arra, hogy ide kattintva vegyen részt a felmérésben.

Biztosan máskor is megkeresték már, hogy töltsön ki kutatási célokat szolgáló kérdőívet. Mi most arra szeretnénk kérni, hogy ezt a felkérést tekintse különlegesnek. A FRA politikája alakításához fogja felhasználni az összegyűjtött adatokat, és erre szólítja fel a nemzeti kormányokat, illetve a helyi zsidó közösségeket. Ez nyilvánvalóan nagyon fontos ügy, és létfontosságú, hogy minél több zsidó vegyen részt a kutatásban. Ritkán adódik alkalom arra, hogy a zsidó közösség tagjai közvetlenül is részt vállalhassanak az antiszemitizmus elleni harc alakításában – a kérdőív kérdéseinek megválaszolása egy szerény, de fontos lehetőség erre.

 

A kérdőív kitöltésén kívül arra is kérjük Önt, hogy küldje tovább ezt a levelet zsidó barátainak, családtagjainak, kollégáinak és ismerőseinek, és biztassa őket: vegyenek részt a felmérésben.

 

Ha Ön egy olyan zsidó szervezet illetve csoport tagja vagy vezetője, amely támogatja a felmérés céljait, nagyon hálásak lennénk, ha ezt a levelet továbbítaná szervezete tagjainak. Csak emlékeztetőül: a felmérésben való részvétel feltétele, hogy aki a kérdőívet kitölti, az zsidónak vallja magát, legyen 16 évesnél idősebb és a kutatásban részt vevő tizenhárom ország – Ausztria, Belgium, Dánia, az Egyesült Királyság, Franciaország, Hollandia, Lengyelország, Lettország, Magyarország, Németország, Olaszország, Spanyolország és Svédország – valamelyikében éljen.

Segítségét előre is köszönjük.

 

Ha további információkat szeretne a kutatásról, kattintson ide. 

Megjelent: Egység Magazin 28. évfolyam 106. szám – 2018. május 1.

 

Megszakítás