Az izraeli miniszterelnök egy állami konferencián vesz részt, amelyen az antiszemitizmus és az anticionizmus elleni harcról lesz szó.

Hamarosan Bécsbe utazik Benjamin Netanjahu, hogy részt vegyen egy antiszemitizmussal foglalkozó rendezvényen. A november 20 és 21. közötti esemény során az izraeli politikus Sebastian Kurz osztrák kancellárral is találkozni fog.

A diplomáciai találkozót Kurz jelentette be a múlt héten egy olyan videó üzenetében, melyet a Kristályéjszaka 80. évfordulója kapcsán tett közzé. A Twitteren megosztott bejegyzésben országa felelősségét hangsúlyozta, és az antiszemitizmus elleni harcra bátorított.

Az osztrák kancellár azt is örömmel tudatta, hogy Benjamin Netanjahu elfogadta a közelgő konferenciára való meghívást. „Ha a zsidók nem érzik magukat biztonságban Európa bizonyos pontjain 2018-ban, akkor el kell gondolkoznunk, és lépéseket kell tennünk” – fogalmazott a videóban.

Sebastian Kurz szeptemberben járt Izraelben, ahol látogatásával tovább erősítette hazája és a zsidó állam között fennálló kapcsolatokat.

zsido.com

 

Megszakítás