Német ügyészek szerint nem feltétlenül ütközik törvénybe az a tetoválás, melynek viselője náci szlogent és az auschwitzi tábor képét varratta magára.

Németországi híradások szerint vizsgálatot indítottak kedden annak a férfinak az ügyében, akinek tetoválására egy uszoda vendége figyelt fel nemrég Oranienburg városában. A férfi hátán az auschwitzi haláltábor kapujának képe, valamint a buchenwaldi koncentrációs tábor szlogenje, azaz a „Jedem das Seine” (magyarul: „Mindenkinek a magáét”) felirat szerepelt – írta a Ynetnews.

Az uszodai vendég a biztonsági őrhöz fordult. „Ahelyett, hogy rögtön intézkedett volna, csak annyit mondott, hogy nincs semmi, amit tehetne az ügyben” – emlékezett vissza a férfi. „Ez még jobban lesokkolt. De ami ennél is szörnyűbb, hogy senki mást nem zavart az antiszemita tetoválás” – olvasható beszámolója a The Telegraph oldalán.

Lolita Lodenkaemper ügyészi szóvivő nyilatkozata szerint az ehhez hasonló tetoválások viselete legálisnak tekinthető, nyilvános megmutatásuk azonban törvénybe ütközik. Az uszodában felfedezett tetoválás gazdája sajtó értesülések szerint a német szélsőjobboldali Nemzeti Demokrata Párt (NDP) párt tagja és egy megyei tanácsban is helyet foglal – ezt azonban a szóvivő nem kívánta megerősíteni.

zsido.com

 

Kép forrása: ynetnews.com

 

Megszakítás