Arab terroristákért mondott kádist egy radikális szervezet

Bajnokot avattak az öngyűlölő zsidók.

Az egyik legszélsőségesebb Izrael-ellenes zsidó csoportként számon tartott IfNotNow (ha nem most) nevű szervezet, amely a 2014-es gázai hadművelet idején alakult és elvitatta Izrael önvédelemhez való jogát, bizarr szertartást tartott Los Angelesben. Transzparenseiken a legutóbbi gázai háború halálos áldozatainak nevei szerepeltek és értük mondták el a zsidóság egyik legszentebb imáját, a gyászolók kádisát. A probléma csupán annyi volt, hogy az ártatlan áldozatok mellett a rakétatámadásokért felelős terrorszervezetek likvidált tagjainak a neve is szerepelt a felsorolásban.

Joe Truzman, a Demokráciák Védelme alapítvány kutatója felhívta a figyelmet arra, hogy a zsidó csoport által meggyászolt emberek listáján a Hamasz és az Iszlám Dzsihád terroristáinak neve is ott szerepelt, közöttük olyanoké is, akik hosszú ideje követnek el támadásokat Izrael ellen. A kádist egy reform közösség rabbinője recitálta.

A Jerusalem Post elítélő hangnemben írt az eseményről. A radikális baloldali szervezet erre úgy tett, mintha a lap sem tudna különbséget tenni terrorista és ártatlan áldozat között, mert a következő választ fogalmazták meg: „Úgy tűnik, hogy a Jerusalem Post szerkesztői nem találják helyesnek, ha palesztin halottakat gyászolunk meg”.

Nem ez az első eset, hogy az IfNotNow összemossa a tettest és az áldozatot. 2018-ban a Hamasz ötven likvidált terroristájáért zengett a kádis, 2014-ben, a gázai harcok ideje alatt pedig az Egyesült Államok tíz városában tartottak hasonló megmozdulást.

Az IfNotKnow tagjai attól sem riadnak vissza, hogy szombati imára igyekvő zsidókat zaklassanak. Az Austini Egyetemen működő Chábád-központ 2019-ben egy izraeli katonát látott vendégül egyik szombati programján. A mozgalom tagjai a sábátot ünneplő közösségre sem voltak tekintettel, és a Chábád-központ elé vonulva demonstráltak az izraeli vendég jelenléte ellen. A tiltakozók filmezték és fotózták a szombati imára igyekvőket, köztük gyermekeket is. Az érkezőket megpróbálták megakadályozni a bejutásban és igyekeztek rávenni őket a tüntetéshez való csatlakozásra.

2017-ben egyenesen Izrael eltörlését követelték, amikor a legnagyobb amerikai zsidó lobbicsoport, az AIPAC éves konferenciáján tüntettek. A tiltakozás vezetője az IfNotNow mozgalom alapítója és Bernie Sanders, akkori elnökjelölt zsidó ügyekért felelős koordinátora, Simone Zimmermann volt, aki korábban többször védelmébe vette a Hamasz terrorszervezetet és megértést tanúsított a palesztinok által elkövetett merényletek iránt. A demonstrálók transzparensein a következő feliratokat lehetett olvasni: “Izrael = fajgyűlölet és népirtás”, “Állítsuk le az izraeli apartheid amerikai támogatását”, “Izrael bojkottja mellett állunk”, illetve “A [Jordán] folyótól a [Földközi] tengerig – Palesztina szabad lesz”. Utóbbi azt jelenti, hogy Izraelt teljes egészében fel kell számolni. A demonstráción egyébként részt vett a szélsőbaloldali izraeli Merec párt egyik vezetője, Támár Zandberg is, aki a napokban azzal került a hírekbe, hogy börtönbüntetést javasolt a zsidóságot gyerekek körében népszerűsítők, köztük az izraeli utcákon tfilin-asztalkákat felállító lubavicsi hászidok számára.

zsido.com

 

Forrás: TheYeshivaWorld

  • Küldés emailben