Az elmúlt hetekben több támadás érte a zsidó közösség tagjait New York Crown Heights nevű negyedében. A zömében lubavicsi hászidok lakta környéken sorozatosan támadtak meg az utcán járókelő zsidókat: afro-amerikai fiatalok meglökték és a földre taszították őket. Ezt a fajta támadást „kiütésnek” nevezik a helyi argoban, és legtöbbször gyerekek vagy kamaszok az áldozatok. Ezenkívül többször fordult elő, hogy köveket dobtak zsidó üzletekre, és számos antiszemita graffity is megjelent. 

Crown Hiegthsban olyan mértékig elszaporodtak ezek az antiszemita cselekmények és kiütéses támadások, hogy három politikus 1000 dolláros pénzjutalmat ajánlott minden egyes azonosított elkövetőért. A helyi rendőrség megnövelte a járőrök számát és kiemelten figyelik a környéket.

„Zéró toleranciát alkalmazunk a gyűlölet-bűncselekményekre és ezek a kiütéses támadások sem kivételek.” – nyilatkozta Letitia James, önkormányzati képviselő, hozzátéve: rendkívül hálásak a rendőrségnek, amiért komolyan veszik ezeket a támadásokat.

Legutóbb egy tízéves fiút támadott meg két tizenéves lány. Egyiküket a New Yorki Rendőrkapitányság gyűlölet-bűncselekményekre szakosodott csoportja egy köztéri kamera felvétele alapján azonosította és letartóztatta.

Megszakítás