1000 fontos összeget ajánlott fel a Yorki Egyetem hallgatói önkormányzata annak a fiatalnak, akit húsznál is több alkalommal inzultáltak a zsidó származása miatt.

Nyilvános bocsánatkérés mellett, ezer fontos kártérítést ajánlottak fel a Yorki Egyetem hallgatói önkormányzatának tagjai Zachary Confino számára, aki rendszeresen élt át antiszemita zaklatásokat az intézményben.

„Szörnyen nyomasztó tapasztalat volt” – nyilatkozott korábban Confino a The Sunday Times-nak. „Tönkretette az egyetemi éveimet, amiket soha nem kaphatok vissza” – tette hozzá a fiatal, akinek elmondása szerint az intézmény nem törődött megfelelően az antiszemita támadásokkal, amit húsz alkalommal is átélt a jogi kar második és harmadik évében.

Az Algemeiner értesülései szerint példa nélküli, hogy egy brit oktatási intézmény hasonló kompenzációt ajánljon fel. Az egyetemi szóvivő elárulta, hogy a „jelképes összeg” és a bocsánatkérés a hallgatói önkormányzat és a fiú közötti egyeztetések eredménye.

„Az egyetem elkötelezett a szólásszabadság mellett, miközben harcol az antiszemitizmus, iszlamofóbia és a gyűlölet más formái ellen. Ennek eredményeként közös nyilatkozatot írtunk alá a zsidó és iszlám csoportokkal a kampuszon. Szeretettel látunk mindenfajta háttérből, vallással és nemzetiséggel érkező diákot a sokszínű közösségünkben” – fogalmazott a szóvivő.

zsido.com

 

Kép forrása: Algemeiner