Személyesen számolt be a vele történtekről Arik Zenouda, akit nemrég az etióp légitársaság gépén támadott meg egy muzulmán férfi.

„Jól vagyok, felépülök” – nyilatkozott Arik Zenuoda, aki az etióp légitársaság Csádból Addis Ababa-ba tartó gépén vált antiszemita támadás célpontjává kedd éjjel.  A zsidó származású áldozat beszámolója szerint azt követően érte támadás, hogy észrevették héber nyelvű könyvét, melyet a fedélzeten olvasott.

„A landolás közben egy másik utas fojtogatni kezdett. Teljesen megdöbbentem, egyáltalán nem számítottam rá” – mondta.

„Nem tudtam beszélni, sem lélegezni. Ledobott a földre” – emlékezett vissza a férfi, aki elmondta azt is, hogy a támadója ököllel ütötte a fejét egy tálcával és közben azt kiabálta: „Allahu Akhbar”, valamint „Ibtach al-Yehud” (azaz halál a zsidókra). „Végül két légiutas-kísérő és egy libanoni származású utas igyekezett segítségemre, hogy valahogy megszabadítsanak tőle”.

Az etióp légitársaság által Ahmed Alsheikhidris Mohamed néven azonosított elkövetőt letartóztatták és őrizetbe vették az izraeli külügyminisztérium információi szerint. A légitársaság bocsánatot kért a történtekért és megerősítette, hogy a támadó nem utazhat gépeiken a jövőben.

zsido.com

 

Kép forrása: aircargonews.net

Megszakítás