Lodewijk Asscher, zsidó származású holland miniszterelnök-helyettes szerint az internetes felhasználóknak csak olyan szöveget lenne szabad megosztaniuk, amit gyermekeik előtt is vállalnának.

„Tiszteletlen kutya” címmel tett közzé listát kedden Lodewijk Asscher, zsidó származású holland miniszterelnök-helyettes a Facebookon azokról a Twitter felhasználókról, akik antiszemita szövegekkel zaklatják az interneten – írta a Jewish Telegraphic Agency.

Az egyik kommentelő azt írta róla korábban, hogy: „Asscher cionista kutya, aki kihagyja az ENSZ rasszizmusról szóló találkozóját, de az antiszemitizmushoz kötődőt nem. Az előbbi ugyanis nem érdekli őt”.

„Asscher inkább egy muzulmán odúba is bebújna, minthogy  kiálljon a nemzete mellett! Csakúgy, mint a nagyapja, aki boldogan dolgozott a megszállóknak” – írta másvalaki. A holland Munkáspárt politikusának írása szerint a kommentelő valójában a dédnagyapjára utalhatott, akit a nácik által felállított zsidó tanács tagjaként kényszerítettek arra, hogy a haláltáborokban kivégzésre ítélt zsidókat felügyelje.

Asscher azt írta üzenetében: „Sokszor már nem is válaszolok azoknak az embereknek, akik a közösségi médián keresztül keresnek fel”. Végül azt javasolta a felhasználónak, hogy mielőtt közzétennének róla valamit, először mutassák meg édesanyjuk vagy lányuk számára a szöveget. „Ha ők is azt gondolják, hogy ez jó ötlet, akkor menjen és posztolja” – írta a holland politikus.

zsido.com

 

Kép forrása: JTA