A „cionista pénzt” és a zsidókat „globális problémaként” emlegető hozzászólással értett egyet az Osztrák Szabadságpárt parlamenti képviselője, amiért akár ki is tehetik a szélsőjobboldali pártból.

Susanne Winter, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) parlamentbe delegált képviselője elismerően válaszolt arra a Facebook bejegyzésre, melynek Oehlmann Hans-Jörg nevű írója úgy fogalmazott: „A cionista pénz, a zsidók jelentik a globális problémát. Európa, és különösen Németország most azt kapja, amit érdemelnek a cionista zsidóktól – különösen az USA gazdag cionista zsidóitól – az évszázados európai üldözések miatt. A cionisták szerint Európát, és különösen Németországot az USA gazdasági versenytársaiként ki kell végezni.”

Az országgyűlési képviselő válaszban azt írta a hozzászólásra: „Nagyszerű. A számból vetted ki a szót. Nagyon sok dolog van, amit nem írhatok le. Ezért még elégedettebb vagyok a bátor és független emberekkel”.

Később Winter ostobának nevezte saját kommentjét. Vasárnapi nyilatkozatában a Der Standard nevű hírlapnak azt mondta, nem antiszemita és vannak zsidó barátai.

A Times of Israel értesülései szerint Herbert Kickl, az FPÖ főtitkára „teljes mértékben elfogadhatatlannak” nevezte Winter kommentjét és nyilatkozatában azt mondta: „A Szabadságpártban nincs helye az antiszemitizmusnak” – hozzátéve, hogy akár fel is függeszthetik Wintert a munkája alól.

Éppen a tegnapi cikkünkben foglalkoztunk azzal a jelenséggel, hogy a nyugat-európai szélsőjobboldali pártokon belül az elmúlt évtizedekben fokozatosan háttérbe szorult az antiszemitizmus, ahogy a populista politizálás más témát talált magának. 

zsido.com

 

Kép forrása: diepresse.com