Támogatási alapot hoztak létre a terrortámadást szenvedett zsidó áldozatok számára amerikai keresztények adományaiból.

Már közel 4 000 izraeli sékelt adományoznak a zsidó államot sújtó terrorhullám sebesültjeinek, illetve családtagjaiknak – jelentette be az International Fellowship of Christians and Jews (IFCJ) nevű szervezet a héten. A gyűjtés célja, hogy a sebesültek kórházi és pszichológiai kezeléseinek, valamint más orvosi költségek díjainak kifizetésében segítsék az áldozatokat.

Az Algemeiner értesülései szerint a sürgősségi alapot megelőzően Gilad Erdan közbiztonsági miniszterrel és több más magas rangú izraeli vezetővel is tárgyaltak a szervezet vezetői, akik az Amerikai Egyesült Államokban élő keresztények támogatásával hozták létre az alapot.

„Túl sok vezető áll tétlenül, miközben a zsidókat gyilkolják” – mondta Janet McKinney, az IFCJ egyik támogatója. „Az Úr világosan kijelenti, hogy azok a nemzetek, akik Izrael ellen vannak, az Úr haragja alá kerülnek. És a nemzetekben élő ártatlan emberek, akik Izraelt támogatják, szintén szenvedhetnek a rossz döntések következtében, melyeket azon vezetők hoznak, akik nem állnak ki Izrael mellett” – tette hozzá.

Az IFCJ-t 1938-ban azzal a céllal hozták létre, hogy a zsidók és keresztények közötti barátságot, valamint együttműködést segítsék. Megalapítása óta a szervezet közel 1,25 milliárd dollárt gyűjtött össze világszerte; több mint 5 500 óvóhely helyreállításában, 50 sürgősségi központ felépítésében vettek részt, továbbá számos életmentő készüléket adományoztak kórházak számára Izraelben.

zsido.com

 

Kép forrása: algemeiner.com