Így próbálják megakadályozni a neonáci kultuszt.

Az osztrák kormány döntése értelmében hamarosan állami tulajdonná válik Adolf Hitler szülőháza – adta hírül az Arutz Sheva. A döntéshozók reménye szerint a lépéssel sikerül megakadályozni, hogy neonácik az egykori fővezér kultuszához felhasználják a Braunau am Inn városában lévő házat.

„Jelenleg olyan törvény meghozásán dolgozunk, mellyel kikényszeríthetővé válik a tulajdonjog cseréje és az ingatlan átvétele az Osztrák Köztársaság számára” – nyilatkozott Karl-Heinz Grundboeck, miniszteri szóvivő. „Az elmúlt évek alatt arra a következtetésre jutottunk, hogy a kisajátítás az egyetlen mód arra, hogy megakadályozzuk a náci szimpatizánsok céljaira való használattól” – tette hozzá.

A döntést megelőzően korábban már jelentkeztek feszültségek a ház tulajdonosa és az osztrák kormány között. 2011 őszén Gerlinde Pommer tulajdonos például nem járult hozzá, hogy az állam felújítsa a házat, melyhez gyakran zarándokolnak szélsőséges csoportok.

Sokak szerint a döntés nagyon is időszerű volt – ugyanis egy nemrég közzé tett jelentés alapján Ausztriában tavaly, egyetlen év leforgása alatt 80 százalékkal nőtt az antiszemitizmus.

zsido.com

 

Kép forrása: brf.be

Megszakítás