Izraelben kezd új életet az amerikai rapper, aki 3 éve betért a zsidóságba. Damian Black vagy, ahogy mostantól hívják Nissim Black feleségével és öt gyermekével már meg is érkezett az új hazájába.

A repülőtéren arról beszélt az újságíróknak, hogy csodálatosan érzi magát, azért imádkozott, hogy ez megtörténjen. „Isten, a zsidó nép és Izrael ugyanazt jelenti nekem, nincs meg az egyik a másik nélkül” – mondta Black. Felesége Adina szintén nagyon örül, hogy így döntöttek. Kezdetben szkeptikus volt és most jár először Izraelben, de – mint hozzátette – már most imádja.

Blacket muszlim nagyapja nevelte Seattleben, de ő börtönbe került. Ezután barátai révén keresztény lett. 2008-ban egy barátja meghalt a rivális bandák közötti lövöldözésben, abban a klubban, ahol rendszeresen fellépett. Ezután még fontosabb lett számára a hit, amit a judaizmus hozott el igazából – olvasható israelnationalnews.com-on.

Amikor nevet választott, valaki azt ajánlotta, hogy legyen Nissim, mert az csodákat jelent. Miközben egyszer imádkozott, az imakönyv hátuljára szintén a Nissim név volt ráírva, ezt is jelnek tekintette. A rapper máris belevetette magát a munkába, új klipet készít és az USA-ba is visszatér egy turné erejéig.

Kép: twitter