A Szukkot idején nemcsak az izraeliek és a diaszpórából érkező zsidók látogatnak el Jeruzsálembe hanem a viszonylag nyugodt helyzetnek köszönhetően sok ezer keresztény zarándok is. A keresztény hívők közt vannak olyanok is akik a Tórában leírtakat szeretnék minél kézzelfoghatóbban szemléltetni.

Tavaly egy fülöp szigeteki üzletasszony Grace Galindez-Gupana elkészíttette a frigyláda a világon a legnagyobb másolatát, mely három méter magas és mintegy nyolcszáz kilogramm súlyú. Ezt a másolatot Jeruzsálemben a Legfelső Bírósággal szemben állították ki.

Idén, a Szukkoth félünnep első napján szintén érdekes látvány fogadta a Jeruzsálembe érkezőket. Az Óvárost körülvevő fal mellett az Első Szentélyben levő frigyládának egy életnagyságú mása volt látható: díszes aranyozott láda, két kerubbal és a vivő-rudakkal. Kiderült, hogy egy Fülöp Szigetekről érkezett zarándoknő hozta magával a zarándoklata részeként és az egyik Jeruzsálem Óvárosában levő templomnak fogja adományozni.

Minden évben Szukkoth ideján megrendezik a jeruzsálemi felvonulást melyben izraeliek és az Izraellel szimpatizáló külföldi delegációk vesznek részt a világ majdnem minden országából. Ez évben is nagy siker volt a szinpompás felvonulás.

 

Megszakítás