A Keren Kajemet Lejiszrael (KKJ-JNF), másnéven a Zsidó Nemzeti Alap mintegy 100 árva gyermeket fogadott vasárnap az ukrajnai Zsitomir városban lévő Chábád „Alumim” árvaházból, akik a Jeruzsálem melletti Ness Harim iskolában lesznek elszállásolva. A gyerekek az ukrajnai árvaház néhány munkatársával együtt érkeztek a terepiskolába. Érkezésükkor szívélyes fogadtatás várta őket az intézmény munkatársai és a környékbeli gyerekek körében. 

A gyerekek várhatóan egy hónapig maradnak az intézményben, ahol különböző tevékenységek, oktatási műhelyek várják őket, és az országot is felfedezhetik ez idő alatt. A Zsidó Nemzeti Alap igyekszik a gyerekeknek a lehető legjobb feltételeket biztosítani, akiket az ukrajnai káoszból a Keresztények és Zsidók Nemzetközi Szövetsége segített kijutni. 

Avraham Duvdevani, a KKL-JNF elnöke így nyilatkozott:

„Mint a zsidó szervezetek vezetője, a Zsidó Nemzeti Alap nem mehet el tétlenül az ukrajnai zsidóság helyzete mellett. Örömmel fogadjuk az Ukrajnából érkezett gyermekeket. A KKL-JNF változatos programokat fog számukra nyújtani, hogy élvezetessé tegyük számukra az itt tartózkodást. Ebben a nehéz időszakban a zsidó nép összefog és segít minden bajba jutott társán.”

Fotók: Jorje Novominsky, KKL-JNF, Borítókép: Pixabay

Megszakítás