Nem dzsungel, gyümölcsöskert

Számos olyan ember van, aki jót tesz a világgal, de minden tettük teli van pesszimizmussal. Azért nem örömmel, teljes odaadással cselekednek, mert úgy gondolják, hogy világunk egy eredendően rossz és gonosz hely, amire jótékony tetteik nem fognak valódi változást hozni. Tetteik tényleg igazak, de mivel nem reménnyel és optimizmussal cselekszenek, nem fognak sokáig tartani.

Amikor a világunkat jobbá próbáljuk faragni arra kell ráébrednünk, hogy a világ, amelyikben élünk nem egy csapdákkal teli vad dzsungel, hanem egy gyümölcsös kert. Nem csak egy egyszerű kert, hanem magának Istennek ligete – az a liget, ami teli van Isten gyönyörű teremtényeivel. A mi feladatunk csupán annyi, hogy megtisztítsuk ezt a kertet a bozóttól és tüskéktől, hogy meghámozzuk a gyümölcsöt és magához a gyümölcs bensőjéhöz jussunk.

 

* * *

 

„Minél magasabbról esik le valami, annál mélyebbre zuhan”. Ugyanígy, a legszentebb isteni szikrák a legalacsonyabban találhatók. Ha egy olyan helyen találod magad, ahol látszólag minden szellemit elítélnek, csak fel a fejjel, ha igazán keresel, rátalálsz a Szentre.

Megjelent: Gut Sábesz 3. évfolyam 13. szám – 2014. október 6.

 

Megszakítás