Egy budapesti pingvin valószínűleg megnézte a Madagaszkárt és úgy döntött, hátha neki is szerencséje lesz, így meglógott a Fővárosi Állatkertből, hogy szerencsét próbáljon és megtalálja testvéreit. Egészen a Dózsa György útig csatangolt, ahol pár „kékruhásba” botlott és bár szólt, hogy az Antarktiszra készül, oda most nem tudták a rendőrök elkísérni, de a gondozóit értesítették az esetről. 

„Nem mindennapi szökevényt kaptak el és tettek hűvösre kollégáink a főváros egyik forgalmas útján. A zuglói rendőröket ritkán látott szabálytalan közlekedő fogadta a Dózsa György úton, ahol a járőrautó elé a szabályokra fittyet hányva totyogott ki egy pingvin”

írta a BRFK Facebook-oldalán.

 

A rendőrök és a velük közös szolgálatot ellátó zuglói polgárőrök a hajnali sétához kedvet kapó kalandor befogásának idejére megállították a járműforgalmat az úton, majd óvatosan megfogták a madarat és egy takaróba csavarták. Kollégáink azonnal értesíttették a Fővárosi Állatkertet, majd a nem mindennapi „elfogásról” egy csoportképet is készítettek, hiszen ilyen szökevénnyel ők sem mindennap találkoznak! Az elkóborolt pingvint a járőrök és a polgárőrök épségben előállították lakóhelyére, és átadták a Fővárosi Állat és Növénykert dolgozóinak.

Fotók: BRFK Információs Portál