Bahrein, Kuvait, Katar, Szaúd-Arábia, Omán és az Egyesült Arab Emirátusok zsidó közösségei együtt tartották meg az első, ilyen jellegű eseményt a régióban.

A Perzsa-öböl Menti Együttműködési Tanács államaiban az utóbbi néhány évben, és különösen az elmúlt egy évben növekedésnek indult a zsidó élet. E kis közösségeket tartja össze az Öbölmenti Államok Zsidó Közösségeinek Szövetsége (AGJC), mely a nagyünnepek közeledtének alkalmából közös szlichot imát tartott hat öbölmenti állam zsidó közössége számára. Az AGJC élőben közvetítette a szfárádi rítusú szlichot imát, melyet külön erre az alkalomra felkért, közkedvelt kántorok vezettek.

„Amikor elkezdődik elul hónap és készülődünk a közeledő nagyünnepekre, közösségként gyűlünk össze, hogy elmondjuk a szlichot imákat” – mondta a szövetség rabbija, dr. Eli Abadie. – „Nagyon fontosnak tartottuk, hogy valódi szfárádi imádkozást vezessünk, most, amikor a zsidó élet újjáéledését ünnepeljük a régióban az AGJC létrejöttével.” A szövetség elnöke,  Ebrahim Dawood Nonoo hozzátette: „Azzal a céllal hoztuk létre az AGJC-t, hogy a régióban előremozdítsuk a zsidó életet. Most, amikor egyesült zsidó közösségként közeledünk ros hásánához, szerettünk volna valamilyen különleges eseményt létrehozni a szlichot kapcsán.”

Az Öbölmenti Államok Zsidó Közösségeinek Szövetsége a 2020 szeptemberében megkötött Ábrahám Egyezmény aláírása után alakult meg. Feladatai közé tartozik a különféle programok szervezés és lebonyolítása a térségben, emellett az Arábiai Kósersági Igazolási Ügynökség és az Arábiai Bét Din (vallási bíróság) is a hatásköre alá tartozik.

A szlichot imát a szfárádi közösségekben elul hónapban (a szombatok kivételével) minden éjjel vagy hajnalban elmondják, az askenáz zsidók pedig a ros hásánát megelőző héten, vasárnaptól kezdve, legalább négy napot át (ha nincs elég nap, akkor a megelőző vasárnap kezdik, ahogy ebben az évben is). A szlichot imádságokat egészen jom kipurig mondják el minden nap a zsinagógákban. Ezekről az imákról részletesen itt írtunk.