A mogyorókrémet gyártó vállalat sajátos kampányt indított.

A Ferrero döntése értelmében a jövőben nemcsak obszcén, hanem bizonyos vallási és etnikai csoportokhoz kötődő kifejezések sem használhatóak a Nutella közelmúltban indított francia kampányában. A „zsidó” mellett a „muszlim” szó sem választható abban az alkalmazásban, ami a csokoládés mogyorókrém üvegét teszi személyre szabhatóvá a fogyasztók számára.

A „Mondd el Nutellával” (Dites-le Avec Nutella) címet viselő kampányban a vásárlók kedvük szerint választhatnak feliratot az édesség csomagolására, néhány kifejezés kivételével. A tiltott szavak listáján szerepel több, az egészséghez kapcsolódó fogalom is – pl. a „cukorbetegség” és „olaj”; továbbá a „cannabis”, „bojkott” és „leszbikus” szavak. A „keresztény” szó továbbra is szabadon választható.

A cég közleményében azt nyilatkozta: „A nutellás üvegek személyre szabhatóságával szeretnénk lehetőséget biztosítani fogyasztóink számára, hogy megoszthassák a márka iránti lelkesedésüket. Negatív és sértő kifejezéseket a kezdetektől sem lehetett választani. Olyan kifejezések szintén eltávolításra kerülnek, amelyek gyakran rosszindulatú emberek támadásának célpontjává váló közösségekhez kötődnek.”

Kép forrása: http://tempsreel.nouvelobs.com/l-histoire-du-soir/20150224.OBS3293/un-pot-de-nutella-declenche-un-incendie-et-tue-un-chien-a-londres.html

Megszakítás