A Tett és Védelem Alapítvány a tegnapi napon feljelentést tett nemzetiszocialista vagy kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása bűntette miatt Kulcsár Gergely ellen. A Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője 2012. április 10-én körlevelet küldött parlamenti frakciója tagjainak, amelyet a 444.hu internetes hírportál nyilvánosságra hozott. A levélben Kulcsár Gergely, képviselőtársainak véleményt kéri ki arról, hogy egységesen milyen magatartást tanúsítsanak a Holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján. Az utolsó előtti mondat kimeríti a Btk. 333. §-ban foglaltakat, amely szerint:

„Annál is inkább lényegi kérdés ez, mert Baráth Zsolt képviselőtársunk kiváló felszólalása miatt megvan rá az esély, hogy valamelyik biboldó-bérenc frakció kezdeményezni fogja, hogy felállva emlékezzen a Ház a kamukauszt állítólagos áldozataira. „

A Kulcsár által használt „kamukauszt” szó a holokauszt és a kamu szóösszetételével jött létre, jelentése a holokauszt, mint nemzetiszocialista rendszer által elkövetett népirtásnak hazugságként történő beállítása. Az áldozatok szó előtt szereplő „állítólagos” melléknév használatával az emberek tömeges elpusztításának, megkínzásának, kollektív jogfosztásának megtörténtét vonja kétségbe, amely által magát a népirtást  is relativizálja.

Kulcsár arra is utal, hogy 2011-ben a frakció engedélyezte a távolmaradást a megemlékezésről. A 444.hu kérdésére a Jobbik sajtóosztálya azt a hazug állítást tette, hogy pártjuk nem ismeri a biboldó-bérenc kifejezést, és sosem tűr semmilyen kegyeletsértő megnyilvánulást. Ennek a minden valóságalapot nélkülöző kijelentésnek éppen néhány hete láttuk jellegzetes cáfolatát, amikor XIII. kerületi önkormányzati képviselőjük, Benke László nem volt hajlandó megadni a legelemibb tiszteletet sem a kerület díszpolgárának, az elhunyt dr. Schweitzer József országos főrabbinak, és ugyanúgy nem állt fel az egyperces megemlékezésen, ahogy parlamenti frakciója távol maradásával tüntetett a Holokauszt emléknapján. A kegyeletsértő és antiszemita viselkedést Novák Előd, a Jobbik alelnöke mondvacsinált ügynek nevezte, amellyel nem kell foglalkozni.

kulcsár_cipőkKulcsár képviselő pontosan erről a folytatólagosan elkövetett, gyűlöletkeltő, náci tevékenységéről híresült el a közemúltban. A Holokauszt magyar áldozatainak emlékét meggyalázva  beleköpött a Duna-parti cipőkbe, majd erről szintén körlevélben osztott meg vidám és büszke fotót, amelyen jobb keze hüvelykujját feltartva a cipők mellett guggol. A kísérőszöveg szerint “egy kis feltöltődésre” vágyott, ezért meglátogatta a Duna-parton “a képen látható vidám helyet”. A Jobbik ezt  az ügyet is lezártnak tekinti, álláspontjuk szerint már nem érdekes, mivel négy év telt el a Holokauszt emlékmű meggyalázása óta.

A körlevél-náci újabb – a napokban nyilvánosságra hozott – emailjében újévi jókivánságként horogkesztet is küldött szét párttársainak. Tiltakozásról és elhatárolódásról ez esetben sem esett szó a levél címzettjei között.

Úgy tűnik azonban, Kulcsár a valóságban, szemtől szembe nem áll ki ennyire gerincesen kulcsár_levélnáci elvei mellett. A 444.hu mikrofonja elől pirulva elsurrant, miközben közel sem tűnt olyan bátornak, mint a meggyilkolt zsidók emlékműve mellett. Amely Duna-parti kirándulásról a következő mondattal számolt be: „Mindenkinek ajánlom, hogy ha szomorú vagy fáradt, látogasson el ide, megjön a kedve folytatni a munkát, amit őseink sajnos nem fejeztek be!”

A 444.hu szabályos interjúkérelmére viszont Kulcsár, elfoglaltságára hivatkozva levélben annyit válaszolt, nem tud a kamerák elé állni. A hírportál személyes megkeresése elől pedig  lesütött szemmel elmenekült a Parlament folyosóin, miközben egyik párttársára próbálta hárítani a válaszadást.

Ez a gyáva viselkedés híven tükrözi a Jobbik egész működését. Naponta kerülnek nyilvánosságra képviselőik náci tettei, amelyeket a pártvezetés hamis kommunikációja jelentéktelen színben próbál feltünteni. Országgyűlési képviselőik közpénzen garázdálkodnak elődeik által megölt zsidó származású állampolgárok halálának emlékhelyén. Magyarországnak, a magyar embereknek okoz mérhetetlen károkat, amennyiben ez a szélsőségesen gyűlöletkeltő párt legálisan folytathatja tovább működését.

Forrás: tev.hu

Megszakítás