Múlt héten arról írtunk, hogy egy nagyszámú haszid csoportot megakadályoztak abban, hogy átszálljanak egy Németországból Magyarországra tartó járatra, így Németországban ragadtak. A csoport Bodrogkeresztúrra tartott, reb Sájele sírjához. A gépen több csoport, összesen mintegy 150 utas utazott Magyarországra a Lufthansa légitársaság járatán. A beszámolók szerint szinte minden zsidó utas betartotta a maszkviselési szabályokat, kivéve „egy-két utast”, ami összetűzéshez vezetett a légitársaság személyzetével.

Nemrég megdöbbentő videó látott napvilágot az eset kapcsán, amelyben a Lufthansa egyik alkalmazottja beismeri, hogy a légitársaság tudatosan a zsidókat célozta meg. A videón egy zsidó utas és a légitársaság alkalmazottja között zajlik a szóváltás, az utas azt sérelmezi, hogy miért büntettek meg egy hatalmas zsidó csoportot, amikor csak némelyikük sértett szabályt. Az alkalmazott elismerte, hogy a zsidók egész csoportját büntették meg egyesek kihágásaiért. Úgy fogalmazott, hogy

„a zsidó emberek voltak azok, akik gondot okoztak”,

valamint hozzátette: „a zsidó emberek, akik a JFK-ról repültek”.

A videó egy másik pontján, amikor arról faggatták, hogy miért tiltanak ki minden zsidót, azt mondta:

„Mindenki fizet a pár ember [cselekedeteiért]”.

Itt tudta volna megnézni a YouTube-os videót, ám azt a cég letiltotta gyűlöletbeszédre hivatkozva.

 

Azonban ami egyszer az internetre felkerül, nehezen tüntethető el. Így történt ezzel a videóval is, a Twitteren valaki átvette és közzé is tette, íme:

 

The Meturgeman on Twitter: „Rep from @lufthansa : „It was Jewish people who made the mess, Jewish people made the problem.”Jewish customer: „Jewish people on the plane made a problem so all Jewish people are banned for the day?”Rep: „Just from this flight.”Vid from @DansDeals https://t.co/uSf9wW71Ne https://t.co/EdEMuj0LGh pic.twitter.com/rULKGROIxY / Twitter”

Rep from @lufthansa : „It was Jewish people who made the mess, Jewish people made the problem.”Jewish customer: „Jewish people on the plane made a problem so all Jewish people are banned for the day?”Rep: „Just from this flight.”Vid from @DansDeals https://t.co/uSf9wW71Ne https://t.co/EdEMuj0LGh pic.twitter.com/rULKGROIxY

 

 

A Lufthansa összerúgta a port egy csoport hasziddal

A légitársaság nem engedi felszállni a haszidokat a Magyarországra tartó járatára.

 

Megszakítás