Ha valaki azt gondolná, hogy már minden megjelent LEGO-ban, akkor nagyon téved. Yitzy Kasowitz ráérzett egy eddig felfedezetlen területre.

A JBrick nevet viselő kezdeményezés ötletgazdája 40 dolláros áron kínálja termékeit, amiket kivétel nélkül eredeti Lego darabokból készít. Az átalakított készletek tartalma: egy összeszerelhető trenderli, apró cedáká (adománygyűjtő) persely, egy menóra, egy izraeli katona figura vagy egy széder tál.

A minnesotai férfinak eddig közel 5000 dolláros támogatást sikerült összegyűjtenie projektjéhez a Jewcer nevű adománygyűjtő oldalon, továbbá a népszerű „The Big Bang Theory” amerikai tévésorozat egyik sztárja, Mayim Bialik is megosztotta Facebook oldalán az egyedi építőelemekről szóló hírt: „Álmodom? Zsidó témájú Lego készletek? 1000%-osan támogatom ezt a Jewcer-es kampányt és alig várom, hogy megérkezzenek a saját darabjaim: egy izraeli Lego katona és egy Lego cedáká persely! (Még Lego széder tál is kapható!)”

A Lego egyelőre nem folytat együttműködést Kasowitz-cal, aki több más nagyszabású tervének megvalósításához jelenleg is forrásokat gyűjt. Az ötletek között szerepel a Siratófal, Noé bárkája és a Jeruzsálemi Szentély modellezése a világszerte kedvelt elemekből.

 

Kép forrása: www.jbrick.com

 

 

Megszakítás