Lassan úgy néz ki, az újságíróknak is pályát kell módosítaniuk: a mesterséges intelligencia technológiája már remek színvonalon tud megírni egy cikket is – írja az israel21c.org egyik újságírója, vagy talán már ezt is robot írta?!

Az AI21 izraeli startup cég büszkesége, a Wordtune kiürítheti a szerkesztőségeket. Vagy mégsem? A cég elnök-vezérigazgatója Ori Goshen azzal próbálja nyugtatni a nála érdeklődő zsurnalisztákat, hogy az eredeti ötletek és gondolatok, az, ahol az emberi elme továbbra domináns szerepet fog játszani a kreatív folyamatban. A gépek és a rendszerek hatékonyabbá teszik ezt a metódust, de az irányítás az embernél marad.

Magyarázata szerint a Wordtune inkább stilisztikainak nevezhető változatokat fog felajánlani a felhasználónak. Kiválaszthatja, hogy milyen formátumot szeretne: kötetlen, hivatalos, rövidebb vagy bővebb. Az alkalmazás kompatibilis az ismertebb böngészőkkel, Microsoft alkalmazásokkal, a közösségi felületekkel és levelező platformokkal. A Wordtune alig két éve van a piacon, és több mint 3 millió felhasználója van.

A 2017-ben alapított tel-avivi székhelyű vállalat jelenleg 120 embert foglalkoztat, és eddig 118 millió dollárt gyűjtött a befektetőktől.

 

Megszakítás