A német kancellár szerint „fokozott aktivitásra” és éberségre van szükség országában, mivel a bevándorlók közül sokan olyan helyről érkeztek, ahol „az Izrael- és zsidógyűlölet nagyon elterjedt”.

„Az antiszemitizmus sokkal elterjedtebb, mint gondolnánk, ezért fokozottan tennünk kell ellene” – mondta video posztjában Angela Merkel szombaton.

A német kancellár arról is beszélt, hogy fontos figyelmet fordítani Josef Schuster szavaira, aki előző év novemberében fejezte ki aggodalmát a helyi zsidóságot fenyegető veszélyek kapcsán – olvasható a Ynetnews oldalán. A német Zsidók Központi Tanácsának elnöke arra hívta fel korábban a közvélemény figyelmét, hogy sok menedékkérő olyan kultúrából származik, „amelybe a zsidók gyűlölete és az intolerancia mélyen beivódott”.

„Különösen azokkal a fiatalemberekkel kell óvatosnak lennünk, akik olyan országokból érkeznek, ahol az Izrael- és zsidógyűlölet nagyon elterjedt” – hangsúlyozta Merkel. „Vitatkozhatunk a témában, de le kell szögezni: az antiszemitizmusnak nincs helye a társadalmunkban. (…) Egyszerűen világos határokat kell szabnunk” – zárta beszédjét.

zsido.com

 

Kép forrása: Ynetnews