A berlini rendőrség vasárnap megakadályozta az izraeli zászlók lengetését egy focimeccsen. Később elnézést kértek.

A vasárnapi FC Union és FC Ingolstadt meccs során a német rendőrség alkalmazottai nem engedélyezték izraeli zászlók lengetését azoknak a német nézőknek, akik a lobogóval szerettek volna szurkolni Almog Cohen izraeli származású játékosnak – adta hírül az Ynet News.

A focista vasárnap héberül osztotta meg tapasztalatait a Twitteren: „Ma egy izraeli zászló eltávolításra került a berlini Union ellen játszott meccs során. Egy zászló, ami német szurkolókhoz tartozott, és amit a helyi biztonsági erők tiltottak be” – tette közzé az oldalon.

„Láttam, ahogy a szurkolóink elteszik az izraeli zászlót. Azt mesélték nekem, hogy a rendőrség parancsára tették” – nyilatkozott Cohen a német Bild napilapnak. „Megkérdeztem, hogy más országok zászlóinak használatát is megtiltották-e volna és azt mondták, hogy nem. „Csak a zsidó zászlót – ez sokkolt engem”.

A rendőrség elnöke, Klaus Kandt úgy nyilatkozott hétfőn, hogy a parancs hibás lépés volt a helyszínen jelen lévő rendőr részéről, aki tiltott politikai megnyilvánulásként értelmezte a lobogó kihelyezését.

Kandt beismerően azt mondta, hogy „a rendőrség feladata megvédeni az önkifejezés szabadságát. A zászló eltávolítására történt felszólítás helytelen döntés volt, amiért minden érintettől bocsánatot kérek”.

zsido.com

 

Megszakítás