A védelmi minisztérium szóvivője egy rabbi nyilatkozatára reagált.

Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a 32 halálos áldozattal járó brüsszeli terrortámadások után többen hangot adtak aggodalmuknak a belga zsidóság biztonságát illetően. A március 24-i merénylethullámot követően Menáhem Hadad brüsszeli főrabbi az izraeli hadsereg rádiójának többek között arról beszélt, hogy a zsinagógák és a Chábád-ház előtt szolgálatot teljesítő katonák fegyverében nincs töltény, csak látványnak vannak ott.

„Nem szeretnék ellenük beszélni, de a hatóságok egyáltalán nem értenek a biztonsági kérdésekhez” – mondta a rabbi. „Például hónapokon át katonák védték a Chábád-házat, valamint a zsinagógát, és amikor néhányukkal beszélgettünk, kiderült, hogy nincsen lőszer a pisztolyukban. Nem volt náluk golyó. Csak egy show volt. Ez nem normális dolog” – fogalmazott az interjúban.

A Jewish Telegraphic Agency-nek adott nyilatkozatában a belga védelmi minisztérium tagadta a rabbi által elmondottakat. A szóvivő azt írta email-ben, hogy „2015. január óta a védelmi minisztérium segíti a szövetségi rendőrséget egyes területek védelmében. A feladat ellátásához a katonák a sztenderd felszerelést kapják, többek között fegyvereket és lőszert, amelyekkel végrehajthatják a szükséges operatív beavatkozásokat.” A szóvivő úgy nyilatkozott, hogy a minisztérium biztonsági okokból nem kíván további részleteket elárulni a bevetési szabályokról.

zsido.com

 

Kép forrása: news.vice.com

Megszakítás