A Detroit Tigers valóra váltotta Hermina Hirsch álmát, akinek legfőbb vágya az volt, hogy egy napon ő énekelhesse el a nemzeti himnuszt kedvenc csapatának mérkőzése előtt.

Hemina Hirsch vezetésével énekelték el az amerikai himnuszt a baseball bajnokság szombati meccse előtt. Az eseményen a detroiti Tigers adott lehetőséget a holokauszt-túlélő hölgynek arra, hogy a nézők és játékosok figyelmének középpontjába kerüljön a Tampa Bay elleni meccs kezdetén – írja a Forward.

A 89 éves Hirsch egy helyi televíziónak adott interjújában üzent a klubnak áprilisban, hogy szívesen énekelne valamelyik meccsük előtt és kicsit sem rettenne meg, ha több ezer szurkoló elé kellene kiállnia. „Ha a koncentrációs tábort túléltem, ez nem lehet olyan rossz” – mondta a nő áprilisban. „Nem szeretnék meghalni úgy, hogy sosem énekeltem egy baseball meccs előtt” – tette hozzá Hirsch, aki korábban több alkalommal is elénekelte már a himnuszt a környékén élő holokauszt-túlélők rendszeres találkozóin. A nyilatkozata után felkérést is kapott a csapat részéről.

Hirsch az egykori Csehszlovákia területén született, és 1944-ben, 17 éves korában került koncentrációs táborba, majd 1945 januárjában szabadult a nácik fogságából. Elmondása szerint azóta a Tigers szurkolója, hogy férjével együtt Detroitba költöztek 1953-ban.

zsido.com

 

Kép forrása: Forward