Náci relikviákat bocsátanak árverésre Németországban.

„Botrányos és gusztustalan, ahogy korlátok nélkül üzletet akarnak csinálni Hitler, Göring és Eva Braun tárgyaiból” – mondta Josef Schuster, a német Zsidó Tanács elnöke csütörtökön a Hermann Historica aukciós ház tervéről, mely szerint a müncheni intézmény vasárnap áruba bocsátja több náci vezető személyes tárgyait.

Az aukció darabjai között szerepel Hermann Göring alsónadrágja, és a róla készült röntgenfelvételek is. Szintén megvásárolható a Gestapo vezetőjének öngyilkossága során használt rézedény, ahogy Adolf Hitler egészségi állapotáról szóló jelentés is, melyet egy ellene elkövetett 1944-es gyilkossági kísérlet után készítettek.

Áruba bocsátják továbbá „Hitler történelmi jelentőségű fekete hosszúnadrágját is, amelyben észrevétlenül hordhatta pisztolyát, köszönhetően a benne lévő bőrrel bélelt zsebeknek” – írják az aukció honlapján, amit „Hitler és a náci nagyurak – betekintés a gonosz mélységeibe” címmel hirdettek meg.

Az Arutz Sheva értesülései szerint a tárgyak korábban John K. Lattimer amerikai katonaorvos tulajdonát képezték, aki a nürnbergi per előtt felelt a vádlottak egészségének kivizsgálásáért. A német jogszabályok értelmében jelenleg ugyan tilos az országban náci szimbólumokat, tárgyakat vagy szlogeneket nyilvánosan megjeleníteni, azok birtoklása vagy vásárlása nem ütközik törvénybe.

zsido.com

 

Kép forrása: israelnationalnews.com

Megszakítás