Szeptembertől az általános iskolák mind a nyolc évfolyamán megindul a hittan- és az erkölcstanoktatás. A szülők minden évben választhatnak, hogy a két tárgy közül melyikre szeretnék járatni gyermekeiket, illetve, hogy melyik egyház hittanoktatását választják.

Egyre többen választják az EMIH által szervezett hittanoktatást, mely egyedülálló, a magyar iskolák diákjai számára készített tanmenet szerint halad. Az oktatás magas színvonalának megőrzéséhez minden évben továbbképzést tartanak a hittanoktatóknak. Emellett – a diákok növekvő számára tekintettel – új oktatókat is képeznek.

Erre az öthetes képzésre vár­ják mindazok jelentkezését, akik szeretnének részt venni az ál­lami iskolákban zajló hittanoktatási programban. A képzés so­rán szakemberek készítik fel a leendő oktatókat munkájukra. Ennek keretében a közösség rabbijaitól megtanulják a tan­anyag alapját képző vallási is­me­reteket, kommunikációs és men­tálhigiénés képzésen vesznek részt, pedagógia és tanítás-mód­szertani alapismeretekre tesz­nek szert, valamint áttekintik a különböző korosztályok szá­mára összeállított tanmeneteket.

Jelentkezni fényképes önéletrajzzal és motivációs levéllel lehet a hittan@zsido.com e-mail címen. További információért hívja Szilánk Zsuzsát: 06 30 990 3694

A képzés időpontja: 2016. május 10 – június 14., keddenként, 18-20 óráig

A képzés helye: Keren Or Központ, Károly krt. 20.

Megszakítás