Az ENSZ főtitkárt és az Apple vezetőjét megelőzve, a 21. legbefolyásosabb személynek választották Benjamin Netanjahut, a zsidó állam miniszterelnökét.

A Forbes magazin idén is összeállította a listát, melyen a világ legbefolyásosabb emberei szerepelnek. Az első helyen ismét Vlagyimir Putyin orosz elnök végzett, mögötte Angela Merkel német kancellár következik. Barack Obama, sokakat meglepő módon, csak a harmadik helyre került – ezzel ő lett az első amerikai elnök, akit a magazin nem a top kettő hely valamelyikére sorolt, írta a Ynetnews.

forbes_putin_merkel_obama

Országának kis mérete ellenére Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök szintén bekerült a legnagyobb befolyással rendelkező személyek listájára. A 21. helyen végzett politikus olyan személyeket előzött meg, mint a 24. helyen álló IMF-vezérigazgató, Christine Legard vagy a 40. helyre sorolt Ban Ki Moon ENSZ főtitkár. Az Apple vezérigazgatója, Tim Cook szintén Netanjahu mögött végzett.

Az évente összeállított lista szerzői több tényező alapján készítik el a rangsort. A személyes vagyon mellett a politikai vezetőknél olyan szempontokat is figyelembe vesznek, mint országuk GDP-je és az éppen aktuális politikai trendek.

zsido.com

Megszakítás