Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) egyedülálló kezdeményezést kíván megvalósítani egy fotósorozat elkészítésével. A fotókon a holokauszt-túlélők és legfiatalabb családtagjaik (unokák, dédunokák) jelennének meg, szimbolizálva a generációk egymás mellett élését, és a túlélést, a továbbélést. A fotósorozat mottója – 70 év unokái – egyidejűleg jelzi a holokauszt 70. évfordulóját és a generációk közti szoros lelki köteléket.

 

 

 

 

Reményeink szerint a fotósorozat a családok és a közösség számára is meg tudja mutatni azt a megható kapcsolatot, ami a tragédiákat túlélő, Magyarországon – többnyire Budapesten – élő idős emberek és unokáik, dédunokáik között van.

A fotózásra az idős emberek életének megkönnyítése érdekében a saját lakókörnyezetükben (otthonukban) kerül sor, ahová kérjük, hogy az unokák/dédunokák is menjenek el a fotózás idejére.

A fotósok becsületes fiatalemberek, a közösség tagjai, akikért természetesen felelősséget vállalunk. A fotózáson a résztvevők külön nyilatkoznak arról, hogy milyen mélységben és módon kívánnak szerepelni a projektben – unokáik, dédunokáikkal részvételével – elkészült képekkel kapcsolatban.

 

A fotózás nemcsak ingyenes a résztvevők számára, de köszönetünk jeleként, emlékül minden családnak eljuttatjuk a róluk készült legjobb művészi képet bekeretezett formában.   

Kérjük, ha van a családodban holokauszt-túlélő és neki unokája, dédunokája, jelentkezz a fotozas@zsido.com email címen vagy a 0630 396 9020 telefonszámon, hogy időpontot egyeztessünk a fotózásra!

 

 

Megszakítás