Együtt segített az MGYOSZ és a CEDEK a IX. kerületi gyermekotthon játszóterének kialakításában

Április 6-án, csütörtökön átadták a kilencedik kerületi Fecske Otthon minden igénynek meg­felelő, új játszóterét. A fejlesztés a CEDEK, az Egységes Ma­gyarországi Izraelita Hitközség szeretetszolgálatának gyermekotthonokat támogató prog­ramjában valósult meg. A beruházást a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége támogatta közel 6 millió forinttal, elősegítve ezzel az itt élő gyermekek környezetének otthonosabbá tételét.      

Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija köszöntő beszédében kiemelte, hogy aki kiszolgáltatott, az nem tud igazán sehol otthon lenni, nem tud maga lenni, így a legnehe­zebb sorban lévő ember a hon­talan ember. Az otthonban élő gyermekek itt nem csak nagyon sok szeretetet kap­nak, de lehetőséget is arra, hogy teljes emberként tudjanak élni. „A gyermekotthonokban élő gyerekeknek nem adatik meg, hogy szerető családi környezetben nőjenek fel, mégis a gondozók nap mint nap tesznek azért, hogy az itt lakó tizenöt gyerek minden nap megkaphassa a szükséges gondoskodást. A játszótér építése a gondozók napi erőfeszítése és nevelése mellett csak egy csepp a tengerben, mégis egy nagyon fontos előrelépés. A CEDEK egy-egy cseppel folyamatosan igyekszik segíteni a rászorulókon, ezt igazolja az is, hogy közel 20 000 adag ételt osztottunk már ki szociális ételosztásaink során, illetve hamarosan megnyitjuk adományboltunkat is a Baross utcában.”

Játszótér a gyermekotthon lakóinak

Tavaly év elején kértük meg a gyermekotthonokat, írják meg kívánságaikat, mivel tehetnénk szebbé napjaikat.A budapesti Gyermekotthon a város szívében egy hat…