A zsidó házaspár az állatkertet tekintette gyermekének.

Hatalmas összeggel, 22 millió dollárral (több mint 5,5 milliárd forinttal) ajándékozza meg a kölni állatkertet egy New Jersey-ben élő hölgy. A 93 éves Elizabeth Reichert férje, az egykori holokauszt-túlélő Arnulf Reichert emlékére teszi ezt – olvasható a Jewish Telegraphic Agency honlapján.

A házaspár tagjai mindketten Kölnben születtek, ott is ismerkedtek meg, majd a második világháborút követően először Izraelbe, végül New Jersey-be költöztek. Sosem született gyermekük, egy állatkereskedést vezettek közösen. „Nincsenek gyermekeink, számunkra az állatkert jelenti a gyermekeket” – mondta a hölgy.

A házaspár közel 20 évvel ezelőtt döntött az adományozás mellett. „Ez nagyon sokat jelentett a férjem számára” – mesélte Elizabeth Reichert a médiának. „Az volt a kívánsága, hogy bármink is lesz, amikor elmegy, azt adományozzuk a kölni állatkertnek. Köln a szülőföldünk” – tette hozzá.

Az állatkert pénzügyi vezetője azt mondta, hogy amikor Rechert ügyvédje felkereste őket, először azt hitte, meg akarják tréfálni. Mostanra azonban rádöbbentek, hogy a felajánlásnak köszönhetően valóban sok fejlesztést végrehajthatnak az állatkert területén. A tervek szerint a dél-amerikai részleg a jövőben Arnulf Reichert nevét viseli majd.

zsido.com

Kép forrása: JTA